apa kangen

S-a demonstrat că apa structurata hidratează mult mai eficient decât apa obișnuită.

Această se referă la modul în care moleculele de apă sunt organizate. Structura moleculară are un efect puternic asupra capacitații apei de a hidrata celulele și de a transporta energie în întregul corp.

Chimiștii spun că molecula de apă este o moleculă "polară". Are deci, un pol încărcat pozitiv și unul negativ, fiind un rezultat al felului în care electronii sunt așezați în jurul fiecărui atom. Această înseamnă că atunci când apa este plasată într-un câmp electric, moleculele se organizează singure  într-un mod specific pentru a rămâne echilibrate în cadrul câmpului ionizator. Moleculele de apa se organizează într-o geometrie cristalină, hexagonală, care poate literalmente schimba proprietățile apei. Deși structura moleculelor începe să se dezmembreze, când apa este retrasă din câmpul electric, o anumita cantitate a structurii rămâne. Structura cristalină crește capacitatea apei de a hidrata celulele, de a transporta substanțele nutritive, de a elimina reziduurile, de a susține procesele de metabolism și de a îmbunătăți comunicarea celulară.

În 1986, a fost enunțată o teorie referitoare la structura moleculară a apei și a fost pe larg discutată la un simpozion pe tema cancerului. Teoria susține că refacerea structurii cristaline hexagonale a apei în corpul uman poate crește vitalitatea, poate încetini procesul de îmbătrânire și poate preveni boala.

Teoria se baza pe cercetări ce au dezvăluit următoarele:
- Gradul de structurare a apei în corpul unui copil este mai mare decât în corpul unui adult.
- Gradul de structurare a apei din jurul ADV-ului sănătos este mai mare decât cel din jurul AND-ului canceros.
- Gradul de structurare a apei din jurul proteinelor țesutului sănătos este mai mare decât cel din jurul proteinelor țesutului canceros.
- Capacitatea apei structurate de a îmbunătăți timpul tranzitului intestinal și de a reduce constipația.
- Capacitatea apei structurate de a încetini creșterea celulelor decancer.

Una dintre primele întrebări ale oamenilor în legătură cu structura moleculară a apei este: Cum poate o substanță lichidă să aibă structura? Calea cea mai bună de a explica această este de a introduce termenul de coeziune.
În fizica cuantică, termenul de coeziune este definit ca o relație fixă între unde sau particule. Într-un sistem coeziv, lucrurile tind să stea organizate pentru perioade de timp mai lungi. De fapt fizicienii cuantici încep să ia în seamă noi căi de a privi viața – în termeni de coeziune și organizare. După teoria cuantică, diferența dintre viață și moarte nu constă atât de mult în chimie cât în organizare și structură. Aceast fapt are implicații imense când consideram că structura apei din corp poate fi corelata cu boala și îmbătrânirea.

Cristalele lichide sunt faze speciale ale materiei cu structură orientată. Spre deosebire de cristalele solide ele sunt flexibile și sensibile. Ecranele computerelor sunt cristale lichide. Multe componente ale corpului uman sunt considerate a fi cristale lichide, cum ar fi colagenul și membranele celulare.

Există numeroase asemănări intre apa și cristalele de cuarț. Aceste cristale sunt folosite în industria computerelor deoarece vibrează sub presiune la o frecvență foarte precisă. Această proprietate le permite să transporte semnale cu o viteză și precizie incomparabilă cu alte materiale. Geometria moleculară a apei structurate este foarte similară cu geometria moleculară a cristalelor de cuarț – bazata pe același model. Acesta poate fi motivul pentru care se crede că apa structurata transmite semnale mai eficiente prin țesutul viu. Mulți specialiști au emis ipoteza că apa structurată poate fi cheia către semnalizarea AND-ului, activitatea enzimatică și către multe alte funcții.