apa kangen

A doua schimbare petrecută în structura apei Kangen numita si apa vie sau izvorul tineretii este potențialul de oxido-reducere. ORP măsoară puterea oxidativă sau reducere a unei soluții. Reacțiile de oxidare și reducere implică un schimb de electroni. Un ORP negativ indica un surplus de electroni – cu cât numărul negativ este mai mare, cu atât este mai mare surplusul de electroni. Un ORP pozitiv indica instabilitate. O soluție cu ORP pozitiv este înfometata după electroni.

Vedem exemple de oxidare și reducere mereu. Oxidarea este responsabilă pentru descompunerea unei substanțe. Fierul ruginit și o felie de măr care se face maro la culoare – ambele sunt exemple de reacție înceată de oxidare. Focul este un exemplu de oxidare rapida. Oxidarea apare atunci când molecule instabile cărora le lipsesc electroni, fură electroni de la alte molecule. Astfel începe o reacție în lanț (o molecula furând o molecula de la o alta molecula, care apoi ia un electron de la o alta moleculă – că în fuziunea nucleară), până când substanța ruginește, se face maro, arde, explodează sau este descompusă complet.

Reacții de oxidare au loc și în corpul nostru. Ele sunt o funcție necesară a sistemului imun, care folosește reacția de oxidare ca să fure electroni de la bacterii și alți invadatori pentru a opri dezvoltarea unei infecții în interiorul organismului. Reacția opusa oxidării (reducerea) apare când bacteria a fost descompusa. Antioxidanții sunt trimiși înăuntru că să doneze electroni și să oprească reacția distructiva în lanț. Dacă nu aveți destui antioxidanți sub forma de vitamine, minerale și enzime, oxidarea continuă distrugând țesuturile sănătoase. Distrugerea țesutului sănătos este cauzată de radicalii liberi. Majoritatea oamenilor știu că antioxidanții opresc sau reduc daunele create de radicalii liberi.

Funcția esențială a unui antioxidant este să suplimenteze electronii radicalilor liberi deficienți din celulele vitale. Cei mai buni antioxidanți sunt cei care sunt cei mai Bio-disponibili și cei cu capacitatea cea mai mare de donare de electroni. Mii de dolari sunt cheltuiți în fiecare an pentru procurarea de antioxidanți cu scopul opririi daunelor provocate de radicalii liberi, deoarece aceștia sunt asociați cu inflamația, boala, durerea și îmbătrânirea. De fapt, o bine cunoscuta teorie postulează că radicalii liberi reprezintă cauza îmbătrânirii.

A avea un surplus de antioxidanți este crucial pentru o sănătate optima și o îmbătrânire armonioasă.
ORP este o măsură a capacitații antioxidante a unei soluții. Deoarece valorile negative ale ORP-ului indică o abundență de electroni disponibili, orice soluție cu ORP negativ este antioxidantă.

O soluție cu un ORP foarte negativ este un antioxidant excelent.
Că  să punem lucrurile în perspectivă, majoritatea apelor îmbuteliate au un ORP pozitiv intre +150 și +300 milivolți (mV). Apa de la robinet poate avea un ORP de până la +500 mV. Majoritatea apei este literalmente “radicali liberi” îmbuteliați într-o sticlă. Pe de altă parte, sucul de portocale proaspăt are un ORP intre – 200 și –100 mV. Capacitatea lui antioxidantă este evidentă. Dar, odată ce sucul este expus aerului se va oxida și va pierde parțial sau total puterea sa antioxidantă. Majoritatea sucurilor de portocale procesate  au  un  ORP  de  +200  mV  ne  mai  având  capacitate antioxidantă; de fapt este o sursă de radicali liberi. Unul din motivele pentru care vitamina C este adăugata sucurilor din fructe este faptul că vitamina C donează electroni și face ca sucul să nu se oxideze.

În timpul ionizării, apa alcalină adună electroni în exces. Ea devine un antioxidant extrem de puternic. Apa Kangen are un ORP cu valori cuprinse intre – 300 și – 800 (aceste valori depind de apa inițială). Cu alte cuvinte, un pahar de apa Kangen are o capacitate de antioxidare mai mare decât un pahar de suc de portocale proaspăt stors.

Consumul constant de apa alcalină, antioxidantă poate ajuta la reducerea  inflamațiilor,  durerilor,  bolilor  și  a  altor  simptome cauzate de radicalii liberi. Este cea mai ușoară metodă de a ne aproviziona cu antioxidanți – tot ce trebuie să facem este să bem apă!

Un alt beneficiu al consumului de apa cu ORP negativ se poate manifesta la nivelul intestinelor. Numeroase probleme digestive sunt cauzate de o  tulburare a echilibrului micro-organismelor ce trăiesc în tractul digestiv. Multe dintre aceste probleme pot fi rezolvate prin susținerea acestor micro-organisme benefice. Bacteriile “prietenoase” din intestine sunt în proporție de 95% anaerobe. Ele au nevoie de un ORP negativ. Consumul de apa și alimente cu ORP negativ susține dezvoltarea bacteriilor benefice în tractul intestinal și ajuta la stabilirea echilibrului microbian. Acesta este unul din motivele pentru care multe probleme digestive sunt rezolvate când oamenii încep să bea apa Kangen.

Dar apa acidă? În timp ce partea alcalină a apei câștigă electroni, partea acidă pierde electroni. Astfel se creează o soluție cu un ORP pozitiv mare. Devine la propriu radicali liberi sub formă de apă – mult mai puternică decât apa de la robinet. Vă aduceți aminte de acțiunea radicalilor liberi în corpul dumneavoastră? Ei fura electroni de la alte molecule și sunt capabili să distrugă bacterii, ciuperci și viruși patogeni extrem de rapid. S-a demonstrat că apa puternic acidă este un puternic anti-bacterian, anti-microbian și anti-micotic pentru piele, alimente, plante etc. Este folosită pentru dezinfectare în spitale, restaurante și hoteluri.

Este bună pentru a dezinfecta obiectele pe care le folosim și este de un ajutor extraordinar la curățenie. Aciditatea naturala a apei ajută și la îndepărtarea depozitelor de calcar depuse pe pahare (datorate apei dure).