apa kangenNu toate apele sunt la fel și apa îmbuteliată nu este atât de sănătoasa precum credem. Azi folosim foarte mult apa îmbuteliată, dar rare ori se menționează PH-ul sau ORP-ul(potențialul de oxido reducere) acestei ape.

APA INIZATA

Apa ionizată, de asemenea numită și apă negativă, este apa care a fost expusă la un curent electric care separă particulele încărcate pozitiv de cele încărcate negativ. În timpul ionizării, ionii încărcați pozitiv sunt atrași către electrodul negativ. Ionii încărcați negativ, sunt atrași către electrodul pozitiv. Ionii cu încărcătura pozitivă cum ar fi calciul, magneziul, sodiul și potasiul cresc PH-ul, astfel rezultând apa alcalină. Ionii cu încărcătură negativă, incluzând fosforul, clorul și sulful scad PH-ul și produc apa acidă. Ambele tipuri de apă sunt benefice când sunt utilizate într-un anume mod specific.

Ionizarea apei reprezintă mult mai mult decât separarea ionilor. Sunt 3 schimbări principale care se produc în timpul procesului de ionizare. Acestor schimbări li se atribuie multitudinea de beneficii în ce privește sănătatea când bem apa ionizată.

Cele trei proprietăți principale ale apei ionizate:

  • PH-ul
  • Potențialul de oxido-reducere (ORP)
  • Structura moleculara