apa kangen

Neputem imagina corpul nostru ca un acvariu. Dacă apa nu este schimbată sau filtrată regulat, deșeurile și toxinele se acumulează și pot  duce  la  moartea  peștișorilor,  (celuleleorganismului)  începând din interior. Una   dintre primele funcții care sunt “amânate” când apa lipsește este detoxifierea – eliminarea deșeurilor celulare și a toxinelor din mediul intercelular.

Toate căile de detoxifiere din corp (ficat-colon, rinichi-vezica, piele-transpirație, plămâni-respirație și sistemul limfatic) necesită apă. Când nu beți suficientă apă, deșeurile se acumulează în fluidul extracelular și toate căile de detoxifiere devin leneșe. Totuși, corpul este ingenios. Se adaptează întotdeauna. Sub stresul deshidratării, organismul va găsi locuri de stocare a toxinelor acolo, unde nu vor interfera   cu procesele critice vitale. Toxinele și deșeurile pot să ajungă în țesuturile grase, în articulații și în artere. Pe o perioadă scurtă de timp nu se va întâmpla nimic, dar pe termen lung consecințele sunt evidente.

Când peștii se îmbolnăvesc le dăm pastile? Desigur că nu, le schimbăm apa. A bea apă bună din abundență în fiecare zi este că și cum ai schimba apa  în  acvariu.  Pentru  o  varietate  de  motive,  apa  ionizată  este recunoscută de profesioniști ca cea mai bună alegere.

 

Oboseala - Deshidratarea cauzează încetinirea activității enzimatice.

Constipația - În timpul deshidratării, colonul reține mai multă apă decât normal, pentru a aproviziona fluide necesare altor parți ale corpului.

Afecțiuni digestive – Deshidratarea reduce secrețiile sucurilor digestive. Aceasta poate fi cauza arsurilor, gastritei și ulcerelor.

Hipertensiune arteriala – Sângele din corp este în cea mai mare parte apă. Deshidratarea cauzează îngroșarea sângelui ceea ce face dificila circulația și pomparea lui.

Colesterolul – Deshidratarea cauzează pierdere de apă. Corpul produce mai mult colesterol cu scopul de a opri pierderea de apă.

Tulburări respiratorii – O cantitatea mare de apă este eliminată în timpul respirației. Deshidratarea determină reducerea activității căilor respiratorii în încercarea de a opri pierderea de apă.

Dezechilibrul acido-bazic – Deshidratarea reduce semnificativ potențialul organismului de a elimina deșeurile acide.

Obezitatea – Setea este adesea confundata cu foamea. Când mâncarea este consumata în detrimentul apei, se ajunge la creșterea în greutate.

Afecțiuni ale pielii – Pielea este organul cel mai mare de detoxifiere al corpului. Lipsa apei reduce activitatea de eliminare a toxinelor prin piele și are ca rezultat îmbătrânirea prematură.

Ficatul, rinichii, vezica urinară – Toate necesită cantități mari de apă pentru funcționare și detoxifiere. Deshidratarea creste concentrația toxinelor care trebuiesc eliminate prin aceste organe.

Probleme articulare – Cartilajul este în mare parte, apă. Deshidratarea crește deteriorarea acestuia și întârzie vindecarea lui.