apa kangen

Majoritatea oamenilor cred că deshidratarea poate să apară doar dacă se rătăcesc undeva în deșert și trebuie să stea fără apă câteva zile. Adevărul este că deshidratarea cronică, subacută este foarte răspândita. Cei mai mulți oameni suferă de deshidratare și nu sunt conștienți de aceasta.

Spre deosebire de cămilă, corpul omenesc nu are posibilitatea de  a  stoca  apa.  Deshidratarea  apare  când  nu  reușim  să  înlocuim toata apa care se pierde în timpul activităților zilnice. Și mai rău, mulți oameni beau băuturi cu cofeină sau alcool. Aceste băuturi cauzează mai degrabă o pierdere substanțiala de apa din corp decât un câștig. Aceia care beau băuturi cu cofeina și alcool în mod regulat, de fapt “beau că să se deshidrateze”.

Potrivit clinicii din Mayo, USA, în medie ,un adult pierde mai mult de zece pahare de apă, zilnic, doar prin respirație, transpirație și eliminarea deșeurilor și toxinelor. Când apa lipsește, numeroase funcții   ale organismului încep să se reducă. Simptome cum ar fi: dureri  de  cap,  constipație,  ceață  mentală  (obnubilare),  oboseală după amiaza  și multe alte indispoziții sunt rezultatul consumului prea mic de apa. Până să apară oricare dintre aceste simptome, deshidratarea a progresat deja până la punctul în care apa a devenit raționalizată în corpul nostru. Raționalizarea pe termen lung a apei duce la îmbătrânire prematura și la boala.

Raționalizarea apei permite corpului să ofere apă pentru funcțiile importante, susținătoare ale vieții, în timp ce funcțiile mai puțin importante sunt practic “amânate”. Celulele funcționează cel mai bine cu o anumită cantitate de apă. Când apa celulară se reduce în timpul raționalizării, fiecare celulă trebuie să funcționeze cu mai puțină apă decât cantitatea optimă. Acest lucru face ca simptomele de deshidratare să fie confundate cu diferite boli. Astmul, artrita, bolile de sânge, bolile digestive (hiperaciditate)   durerile cronice, sunt adesea o indicație de deshidratare cronica și raționalizare a apei în organism.

Neputem imagina corpul nostru ca un acvariu. Dacă apa nu este schimbată sau filtrată regulat, deșeurile și toxinele se acumulează și pot  duce  la  moartea  peștișorilor,  (celuleleorganismului)  începând din interior. Una   dintre primele funcții care sunt “amânate” când apa lipsește este detoxifierea – eliminarea deșeurilor celulare și a toxinelor din mediul intercelular.

Toate căile de detoxifiere din corp (ficat-colon, rinichi-vezica, piele-transpirație, plămâni-respirație și sistemul limfatic) necesită apă. Când nu beți suficientă apă, deșeurile se acumulează în fluidul extracelular și toate căile de detoxifiere devin leneșe. Totuși, corpul este ingenios. Se adaptează întotdeauna. Sub stresul deshidratării, organismul va găsi locuri de stocare a toxinelor acolo, unde nu vor interfera   cu procesele critice vitale. Toxinele și deșeurile pot să ajungă în țesuturile grase, în articulații și în artere. Pe o perioadă scurtă de timp nu se va întâmpla nimic, dar pe termen lung consecințele sunt evidente.

Când peștii se îmbolnăvesc le dăm pastile? Desigur că nu, le schimbăm apa. A bea apă bună din abundență în fiecare zi este că și cum ai schimba apa  în  acvariu.  Pentru  o  varietate  de  motive,  apa  ionizată  este recunoscută de profesioniști ca cea mai bună alegere.