apa kangenApa este fundamentul vieții. Viața a apărut în apă. Ea reprezintă 70% din corpul nostru și nu poate fi omisă dacă ne dorim să avem parte de o sănătate vibrantă. Importanța ei se referă la faptul că apa reprezintă un constituent al organismului uman de până la patru cincimi din greutatea corpului nostru.

Această importanță este pusă în evidență și de faptul că un om nu poate supraviețui mai mult de câteva zile fără apă, pe când fără hrana se poate trăi mai mult.

Apa reprezintă baza pentru toate fluidele corpului, inclusiv pentru sânge, limfa și sucuri gastrice. Apa este absolut necesară pentru transportul și absorbția substanțelor nutritive, de asemenea pentru eliminarea deșeurilor și toxinelor din organism. Apa reglează temperatura corpului, lubrifiază articulațiile, înconjoară organele interne  protejându-le , umidifică țesuturile.

Acestea sunt funcțiile cele mai importante ale apei. Dar apa este esențiala la multe alte nivele. Este implicată în transmiterea semnalelor electrice în tot corpul. Când cantitatea sau calitatea apei pe care o bem este compromisă, semnalele pot deveni distorsionate sau scurtcircuitate. Apa susține de asemenea spirală helicoidală a ADN-ului.

Cercetările indică faptul că, modul în care moleculele de apă sunt organizate în jurul ADN-ului reprezintă un indiciu a îmbătrânirii organismului și a apariției bolilor. Apa este cea mai mare sursă de energie în corpul uman. Mișcarea ei, înăuntrul și în afara celulelor, produce o cantitate semnificativă de energie – de aceea, unul dintre primele simptome ale deshidratării este oboseala.